Our Phone Number: 033 - 247 34 66 Our Email Address: info@eicpc.nl

EICPC en Corona, update 3, mei

EICPC en Corona, update 3, mei

10 mei 2020 door Communicatie 0 reacties

EICPC-congres en Algemene LedenVergadering uitgesteld tot het najaar, PE-verplichtingen versoepeld

Hierbij een toelichting:

Beste leden en andere lezers,

Tijdens de persconferentie van 6 mei jl. kondigde premier Rutte een voorzichtige versoepeling aan van de corona-maatregelen op korte en wat langere termijn. Onze bewegingsvrijheid wordt weer (wat) groter. In de woorden van de

EICPC-congres en Algemene LedenVergadering uitgesteld tot het najaar, PE-verplichtingen versoepeld

Hierbij een toelichting:

Beste leden en andere lezers,

Tijdens de persconferentie van 6 mei jl. kondigde premier Rutte een voorzichtige versoepeling aan van de corona-maatregelen op korte en wat langere termijn. Onze bewegingsvrijheid wordt weer (wat) groter. In de woorden van de premier klonk ook terughoudendheid door. We moeten in elk geval tot 1 september 1½ meter afstand houden, drukte vermijden én zoveel mogelijk thuis blijven werken. Laten we ons verantwoord blijven gedragen zodat we samen de uitbraak van een tweede coronagolf voorkomen.

Als EICPC-bestuur trekken we daaruit de volgende consequenties:

Congres uitgesteld naar het najaar

Op voorstel  van de Congrescommissie stellen we het oorspronkelijk voor 14 mei 2020 geplande congres uit naar een nader te bepalen datum in het najaar. Het thema, 'de invloed van ICT op ons werk' zal dan door de coronacrisis een extra dimensie hebben gekregen die we vooraf niet hadden kunnen bedenken.
We laten het weten zodra een nieuwe congresdatum is vastgesteld.

Algemene Ledenvergadering + minicongres: uitgesteld naar najaar

Ook onze ALV die gepland was op 11 juni 2020 stellen we uit. Dat kan op grond van deze noodwet die 24 april in werking trad. We stellen ook het daaraan gekoppelde mini-congres uit dat als titel had “Waar willen we heen met de functie van public controller?”; ook dat krijgt nu een extra dimensie.

We waren als bestuur graag met jullie in gesprek gegaan over het communicatieplan waarin we als bestuur een visie, missie en ambitie voor onze vereniging voor de komende jaren hebben verwoord. Met name dat communicatieplan vraagt ons inziens een vergadering in levende lijve. Overigens ontbreekt het ons ook aan de technische faciliteiten en de financiële middelen voor het organiseren dan wel laten organiseren van een online ALV. Ook voor de ALV zullen we een datum in het najaar vaststellen zodra verdere versoepeling van de coronamaatregelen dat mogelijk maakt.

PE-verplichtingen versoepeld wegens coronacrisis

Het wegvallen van congressen, seminars en bijeenkomsten maakt het lastiger voor CPC-titelhouders om de reguliere taakstelling voor Permanente Educatie op tijd te halen. Op voorstel van de PE-commissie heeft het bestuur daarom besloten tot een versoepeling, in eerste instantie voor de eerste helft van 2020. Zie hier voor de exacte inhoud van de versoepeling.

We hebben nog geen besluit genomen voor de tweede helft van 2020. Een verdere versoepeling is niet uitgesloten.
Overigens zijn er ook online PE-activiteiten waarvoor je deur niet uithoeft, waaronder de webinar-reeks over ‘De impact van de corona-crisis op de publieke sector’ van het Zijlstra Center.

Houd deze website en onze LinkedIn-groep Public controlling EICPC in de gaten voor verdere berichtgeving.

Nogmaals: zorg voor elkaar!

Ons dagelijks leven is in korte tijd enorm veranderd. Er wordt al gesproken over een “nieuw normaal”; een 1 ½ meter samenleving. Hoe we die met elkaar inrichten is de uitdaging voor de komende tijd. Welke veranderingen blijvend zijn, weten we nu nog niet. Net zo min weten we of we op de wat langere termijn terug kunnen naar de pré-corona-samenleving. Wat we wel weten is dat we -nu we weer iets meer bewegingsvrijheid krijgen- vooral goed voor elkaar, onze kinderen, ouderen en niet te vergeten voor onszelf moeten blijven zorgen. Deze bijzondere situatie brengt ons vast ook goede dingen, waaronder besef van het vermogen dát we samen veel aankunnen en kunnen veranderen als we dat echt nodig vinden. Wij wensen iedereen sterkte. Probeer er het beste van te maken op het werk, in de studie, maar ook vooral thuis.
Houd vol en stay safe!

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Sluiten