PE-punten registreren en opleidingenagenda

PE-Regeling

Permanente educatie is vereist voor CPC-leden. De PE-verplichting geldt niet voor CPC-leden die niet meer actief zijn in het arbeidsproces. Permanente educatie is wel toegankelijk tegen ledentarieven voor geassocieerde en aspirant-leden. Een CPC-lid wordt geacht om jaarlijks de behaalde studiepunten te registreren in PE-Online, uiterlijk vóór 1 maart van het jaar daarop.

Download de PE-regeling >>

Permanente Educatie

De PE-regeling stimuleert het op peil houden van kennis en vaardigheden van public controllers. De regeling biedt ruimte om aan te sluiten bij de eigen specifieke situatie en om eigen verantwoordelijkheid te nemen als verenigingslid.
Permanente educatie betreft zowel vakinhoudelijke kennis als persoonlijke ontwikkeling. Het omvat zowel gestructureerde cursussen (te volgen bij erkende opleidingsinstituten) als minder gestructureerde  activiteiten.
De norm is dat je gemiddeld minimaal 40 studieuren maakt per jaar. Binnen een driejaarsframe moet je minimaal 120 studiepunten (= studieuren) verzamelen. Er geldt geen minimaal aantal studiepunten per jaar. Het lopende driejaarsframe betreft 2017-2019.
 
Voor de PE-activiteiten van het Zijlstra Center (VU), klik hier.
Voor de PE-activiteiten van de ESAA (Erasmus), klik hier.
Voor de cursussen van de Academie Publiek Sector (NBA), klik hier.
Voor de cursussen van de Finance Academy (VRC), klik hier.
 
Voor de FAQ, klik hier.
Voor de PE Regeling, klik hier.
Voor de PE-online handleiding, klik hier.
Mail voor vragen over de regeling de PE-commissie