Our Phone Number: 033 - 247 34 66 Our Email Address: info@eicpc.nl

Public controlling

Controlling is de integrale sturing en beheersing van processen in organisaties, gericht op een efficiënte en effectieve realisatie van de doelstellingen van de organisatie.

Controlling richt zich zowel op verantwoordelijkheden die belegd zijn bij managers, controllers als adviseurs. Controlling in de publieke sector is te onderscheiden van controlling in de private sector. Voor de publiek sector geldt de specifieke context van een politieke omgeving, het omgaan met publieke middelen en de transparantie in de uitvoering van het takenpakket van een publieke instelling. Dit heeft tot gevolg de inbreng van specifieke accenten in de invulling van het vak controlling.

Controlling in de publieke sector vereist hiermee een mengvorm van verschillende disciplines om het vak op juiste wijze te kunnen uitvoeren. Daarnaast vereist controlling in de publieke sector aandacht voor de relevante sociaal maatschappelijke context. Controlling in de publieke sector positioneert zich hiermee in een meer brede context dan controlling in de private sector.

Naast de bedrijfseconomische invalshoek, vormen ook bestuurskunde en politicologie relevante invalshoeken van de EICPC-Controller. De interactie tussen deze disciplines vormen de kracht van onze beroepsgroep.

Sluiten