Our Phone Number: 033 - 247 34 66 Our Email Address: info@eicpc.nl

Terugblik op Jaarcongres EICPC: 16 mei 2019

Terugblik op Jaarcongres EICPC: 16 mei 2019

28 augustus 2019 door Communicatie 0 reacties

Op 16 mei jl. vond weer het jaarcongres van EICPC plaats. Ditmaal in het prachtige Paushuize te Utrecht. Een monumentaal pand, gebouwd door Adrianus VI, de enige Nederlandse paus, die het huis vanaf 1517 liet bouwen maar nooit heeft kunnen bewonen. Meer dan 90 deelnemers bogen zich deze dag over het thema gedragsbeïnvloeding en besluitvorming in publiek-maatschappelijke organisaties.

Terugblik op Jaarcongres EICPC: 16 mei 2019

Op 16 mei jl. vond weer het jaarcongres van EICPC plaats. Ditmaal in het prachtige Paushuize te Utrecht. Een monumentaal pand, gebouwd door Adrianus VI, de enige Nederlandse paus, die het huis vanaf 1517 liet bouwen maar nooit heeft kunnen bewonen. Meer dan 90 deelnemers bogen zich deze dag over het thema gedragsbeïnvloeding en besluitvorming in publiek-maatschappelijke organisaties.

Na een welkomstwoord door Harrie de Blécourt, voorzitter van de congrescommissie, en een openingswoord door Peter Pennekamp, de dagvoorzitter, volgden een aantal inspirerende voordrachten van wetenschappers over hoe mensen beslissingen nemen, wat de invloed van cultuur is, en hoe decision architecture kan bijdragen aan effectieve besluitvorming.

Na de lunch volgden een aantal workshops met een interactief karakter. Daarna was het woord aan enkele sprekers uit de praktijk, die het perspectief van een controller en een rekenkamerlid schetsten. Na een wrap up door de dagvoorzitter was het daarna tijd om met een borrel na te praten over deze boeiende dag.

Wij kijken terug op een mooie en inspirerende dag.  Verder is het jaarcongres 2020 aangekondigd. Dit zal plaatsvinden op 14 mei 2020 en heeft als thema “De invloed van ICT op het werk van de public controller”.

In een van de volgende nummers van TPC-magazine vindt u een artikel met een inhoudelijke beschouwing van het congres van 16 mei. 

Klik hier om de presentaties te downloaden (hiervoor moet je ingelogd zijn). 

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Sluiten