Our Phone Number: 033 - 247 34 66 Our Email Address: info@eicpc.nl

Corporaties niet klaar voor waarderen op marktwaarde

Corporaties niet klaar voor waarderen op marktwaarde

20 mei 2015 door Communicatie 0 reacties

Meer dan de helft van alle corporaties (55 procent) twijfelt aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van haar basisgegevens. Zij zijn hierdoor nog niet in staat hun woningbezit te waarderen tegen marktwaarde in verhuurde staat. Deze waardering is vanaf 2016 verplicht en is verankerd in de nieuwe Woningwet. Corporaties zijn echter wel druk bezig met een inhaalslag en zien de noodzaak van een nieuwe waarderingsmethode in, zo blijkt uit onderzoek van CorporatieNL en KPMG onder Nederlandse woningcorporaties.

Meer dan de helft van alle corporaties (55 procent) twijfelt aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van haar basisgegevens. Zij zijn hierdoor nog niet in staat hun woningbezit te waarderen tegen marktwaarde in verhuurde staat. Deze waardering is vanaf 2016 verplicht en is verankerd in de nieuwe Woningwet. Corporaties zijn echter wel druk bezig met een inhaalslag en zien de noodzaak van een nieuwe waarderingsmethode in, zo blijkt uit onderzoek van CorporatieNL en KPMG onder Nederlandse woningcorporaties.

De marktwaardering wordt door corporaties niet uitsluitend als verplichting gezien. Van de ondervraagde corporaties geeft 87 procent aan dat zij het ook als middel zien voor het verbeteren van de vastgoedsturing en voor het verhogen van de transparantie. Het valt daarbij op dat op dit moment slechts 35 procent zegt te beschikken over een concreet plan voor vastgoedsturing. Lees verder op Vastgoedactueel.

Labels:

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Sluiten