Our Phone Number: 033 - 247 34 66 Our Email Address: info@eicpc.nl

Rekenkamer: Kritiek op 'ontoegankelijke en eenzijdige' open data

Rekenkamer: Kritiek op 'ontoegankelijke en eenzijdige' open data

2 april 2015 door Communicatie 0 reacties

De Rijksoverheid deelt steeds meer en vaker open data op internet. President Saskia Stuiveling van de Algemene Rekenkamer geeft aan dat er sprake is van een opmars. Tegelijkertijd is er ook flinke kritiek op de toegankelijkheid en de diversiteit in de data. 

De Rijksoverheid deelt steeds meer en vaker open data op internet. President Saskia Stuiveling van de Algemene Rekenkamer geeft aan dat er sprake is van een opmars. Tegelijkertijd is er ook flinke kritiek op de toegankelijkheid en de diversiteit in de data. 

Belang van open data
De Rekenkamer ziet de toekomst van open data rooskleurig tegemoet, zo valt te lezen in het Trendrapport open data 2015. ‘Open data maken de overheid transparanter en toegankelijker voor burgers en professionals en geven de overheid zelf meer inzicht in zijn prestaties. Open data dienen ook een economisch belang: rondom open data ontstaan meer banen en de omzet van de bedrijven die de data gebruiken neemt toe.’ Volgens de Rekenkamer zijn de voordelen ervan groot en de kosten laag. ‘Het kabinet kan nog veel meer gegevens als open data aanbieden dan op dit moment het geval is. Dat blijkt uit internationale voorbeelden van terreinen waarop meer informatie als open data gepubliceerd kan worden, zoals de zorg, voedselveiligheid maar ook de handelsregisterdata.’

Labels:

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd
Sluiten