EICPC Jaarcongres 2016 - Profiel - Liesbeth Halbertsma

Liesbeth studeerde Andragologie aan de Universiteit van Amsterdam, met als afstudeerrichting Organisatiekunde. In de jaren erna nam ze deel aan oa. het Young Management Program van Insead, opleidingen van het Postacademisch onderwijs voor organisatie-adviseurs, de training Organisational Dynamics van het Tavistock Institute te Parijs, Psycho-analytische en systeemtherapeutische denkkaders voor organisatie-adviseurs (RINO), het opzetten en begeleiden van Werkconferenties (de Galan & Voigt), een opleiding tot auditor voor het IMK-model, een eenjarige Voice Dialogue opleiding voor coaches en een opleiding om het ROI voor leerprogramma’s te berekenen. Ze volgt seminars over ‘Good Governance’ vanuit haar rol van toezichthouder.

 Werkervaring

 1980-1987          Boer & Croon Management Consultants. Als adviseur werkzaam in het adviseren van organisaties over nieuwe organisatie-structuren en bezetting van managementfuncties.

1987-1989           De Baak Management Centrum VNO-NCW, als adviseur maatwerk-opleidingen. Doel was het realiseren van veranderingen in organisaties door middel van programma’s voor leiderschapsontwikkeling.

 1990-1994          Nieuw Elan, een organisatie voor om- en bijscholing van werkzoekende academici en HBO-ers. Statutair directeur en leidinggevend aan de professionals. Aansturing van de veranderingsprocessen binnen deze organisatie en invoegen van deze organisatie in een groot moederbedrijf.

1994-1999           De Baak Management Centrum VNO-NCW. Statutair directeur van deze organisatie die managers bijschoolt. De Baak is dé plek voor leiders, ondernemers en professionals die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis en inzicht. Verantwoordelijk voor de in-company opleidingen (naast ‘open’ opleidingen de helft van de omzet) en de interne organisatie van de Baak. Centraal stond het updaten van het aanbod en het ombuigen van een verlieslijdende naar een gezonde financiële positie.

2000-heden       Liesbeth Halbertsma Management Advies BV. Directeur groot aandeelhouder. Hierin combineert Liesbeth ervaring als eindverantwoordelijk directeur met de kennis en kunde op het gebied van organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Ze begeleidt organisaties en hun leidinggevenden in het kader van veranderingsprocessen en biedt ook individuele coaching aan leidinggevenden. Opdrachtgevers zijn: GITP, VolkerWessels, VENDEX KBB, Ministeries van SZW en van Financiën, TU Delft, Eneco Energie, GGZ Breda, LUMC, GDF SUEZ, ING, NAM, DNB, Universiteit Utrecht, De Rijnhoven, De Nederlandse Bank, Sysmex, ABN-AMRO, OVO-Zaanstad, Delta Lloyd en TESO. Naast de uitvoering van grotere opdrachten wordt zij regelmatig ingezet als executive coach, via organisaties als de Baak, CMDZ (voor directeuren in de zorgsector), de Universiteit Utrecht, de UvA en de ABD (Rijksoverheid).

Liesbeth treedt op als dagvoorzitter en spreker en publiceert regelmatig artikelen.

Terug naar congresoverzicht