Delft boekt tekort op grondexploitatie van bijna twaalf miljoen

De gemeente Delft verwacht een tekort van 11,8 miljoen euro op de gemeentelijke grondexploitatie over 2014. Dat meldt de gemeente donderdag. Sinds het uitbreken van de crisis houdt de stad al rekening met tekorten op de grondexploitatie.

Het college van B&W heeft de waarde van grond die nog verkocht moet worden opnieuw laten berekenen door 'externe partijen'. De uitkomst daarvan is het tekort van bijna twaalf miljoen. Het bedrag wordt verrekend met een reservepotje voor gebiedsontwikkeling, dan blijft een tekort van zeven miljoen over.

In februari werd al aangekondigd dat er een tekort zou zijn, alleen was toen nog niet duidelijk hoe hoog het bedrag zou zijn. Wel bleek toen dat de gemeente weinig grip heeft gehad in het verleden op grote bouwprojecten in de stad. Delft is niet de enige gemeente met tekorten op de grondexploitatie. Onder meer Leidschendam-Voorburg zit ook met een flink gat in de begroting.

Veel meer tekorten

Het tekort komt bovenop alle andere financiële problemen die Delft al heeft, onder meer door de uit de hand gelopen kosten van de spoorzone. In mei wil het college van B&W een plan presenteren waarin wordt voorgesteld hoe de stad uit de rode cijfers moet komen.

Bron: Omroep West

Terug naar het overzicht