Save the date! Jaarcongres 2017

 

Jaarcongres 2017
"Innovaties in de publieke sector"

Donderdag 6 april 2017
't Oude Stadhuys, Gouda

In het Oude Stadhuys van Gouda vindt op 6 april 2017 het jaarcongres van het EICPC plaats. Deze keer is als thema gekozen: 'Innovaties bij de overheid'. Bij innovaties hebben we het over nieuwe technieken, zoals cloud computing of een hele nieuwe manier van uitvoeren van beleid. Voorbeeld hiervan is de decentralisatie in de zorg. Tijdens het congres komen vragen aan bod als; Waar staan we nu met innovaties en waar moeten we de komende tijd op letten? Welke invloed hebben de innovaties op de bedrijfsvoering in de publiek maatschappelijke organisaties? Wat betekent dit voor het werk en systemen van de controller?Praktijkvoorbeelden komen aan bod. We sluiten af met een stevig debat. In het programma is voldoende ruimte voor interactie en netwerken. 

Klik hier om je aan te melden voor het congres! 
 

Voorlopig programma:

  •      De innovaties bij publieke en maatschappelijke organisaties (PMO’s)

In dit deel worden de ontwikkelingen bij PMO’s. beschouwd.  Welke innovaties hebben in het bestuur van  de PMO’s de afgelopen 10 jaar plaatsgevonden en welke innovaties vragen nu de aandacht?   

  •      Innovaties in de bedrijfsvoering bij Publieke en maatschappelijke organisaties

In dit deel onderzoeken we het volgende: Wat betekenen de innovaties voor de bedrijfsvoering. Wat verdient de aandacht in de besturing van de publieke organisaties?  Onder meer aandacht voor de intensivering van toezicht. 

  •      Decentralisatie van taken als innovatie bij publieke organisaties

We gaan na of er al lessen te trekken  zijn uit de decentralisatie van de taken op het gebied van jeugdzorg, wmo en werk en bijstand, maar ook bij het vormen van Shared Service Organisaties bij de Rijksoverheid. 

  •      De betekenis van de innovaties voor de management control systemen

De rol van management control systemen voor innovatie komt in dit deel aan bod. De toepassing van nieuwe technieken, zoals serious gaming en faciliteren in het werk van de public controller, continuous monitoring etc.

  •      Innovaties in de praktijk

Een aantal personen uit de praktijk vertellen wat innovaties betekenen in hun werk, waar zij tegenaan lopen en hoe zij hiermee omgaan. 

  •      Debat 

Het congres wordt afgesloten met een debat. Daarna op naar de borrel!

                                                  

 

Tarieven EICPC congres 2017
Deze bedragen zijn exclusief BTW

Leden EICPC/NBA/VRC lid 
€ 300,-           

Door EICPC lid meegebrachte collega, die zelf geen lid is van het EICPC
€ 150,-            

Anderen: met mogelijkheid zich in te schrijven als geassocieerd lid (voor 2017 gratis, normaal € 120,-)
€ 500,-   

Meegebrachte collega door anderen: met mogelijkheid zich in te schrijven als geassocieerd lid (voor 2017 gratis, normaal € 120,-).
€ 300,-

 

 

Klik hier om je aan te melden voor het congres! 

EICPC

De vereniging het Europees Instituut voor Certified Public Controllers is de beroepsorganisatie voor public controllers met op dit moment circa 300 leden.
       

Adres

Postadres:
Postbus 1058
3860 BB Nijkerk

Contact

Tel. 033 - 2473466
Fax. 033-246 04 70
info@eicpc.nl (secretariaat)

Klik hier om u uit te schrijven van onze nieuwsbrief.